Beyinsapı Tümöründe Kontrlateral Transfrontal Ekstraventriküler Yaklaşımla Stereotaktik Biyopsi - Peker, Selçuk; Baykan, Nigar; Sav, Aydın; Hacıhanifioğlu, Mehmet (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 2013)
ÖZET Beyinsapı lezyonlarında stereotaktik biyopsi güvenle kullanılmaktadır. Yirmidört yaşındaki bir kadın hastada brakium pontis yerleşimli bir lezyon saptanmıştır. Yerleşimi nedeni ile kontrlateral transfrontal ekstraventriküler yaklaşım ile stereotaktik biopsi alınmıştır. Histopatoloji sonucu glioblastome multiformedir. İşleme bağlı herhangi bir komplikasyon gelişmemiştir. Lateral yerleşimli beyinsapı lezyonlarında tentorium açıklığının yetmediği durumlarda, kontrlateral transfrontal yol güvenle kullanılabilir.