Olgu Sunumları

Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11443/258

Endometriosis of The Sigmoid Colon Mimicking Colon Cancer
    (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 2013-07-01) Merter, Gülen; Leventoğlu, Sezai; Menteş, B. Bülent; Tokat, Fatma; Demirhan, Beyhan; Duru, F. Bahattin; Yörübulut, Mehmet
    ABSTRACT Endometriosis is one of the most common benign gynecological disorders in women of reproductive age. Intestinal involvement occurs in 3 to 37 percent of patients with pelvic endometriosis, usually affecting the rectosigmoid colon. Sometimes, the differential diagnosis of colorectal endometriosis from carcinoma of the colon and rectum is difficult due to similar colonoscopic and radiologic findings. We report a case of a 45-year-old woman presenting with intraabdominal mass and symptoms of bowel obstruction due to colonic endometriosis. An uneventful anterior resection of the sigmoid colon was performed. Histopathological examination of the resected colon revealed colonic endometriosis. This case demonstrates the difficulty of establishing an accurate pre-operative diagnosis and the ability of intestinal endometriosis to mimic colon cancer.
    Beyinsapı Tümöründe Kontrlateral Transfrontal Ekstraventriküler Yaklaşımla Stereotaktik Biyopsi
    (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 2013-07-01) Peker, Selçuk; Baykan, Nigar; Sav, Aydın; Hacıhanifioğlu, Mehmet
    ÖZET Beyinsapı lezyonlarında stereotaktik biyopsi güvenle kullanılmaktadır. Yirmidört yaşındaki bir kadın hastada brakium pontis yerleşimli bir lezyon saptanmıştır. Yerleşimi nedeni ile kontrlateral transfrontal ekstraventriküler yaklaşım ile stereotaktik biopsi alınmıştır. Histopatoloji sonucu glioblastome multiformedir. İşleme bağlı herhangi bir komplikasyon gelişmemiştir. Lateral yerleşimli beyinsapı lezyonlarında tentorium açıklığının yetmediği durumlarda, kontrlateral transfrontal yol güvenle kullanılabilir.
    Prostat Kanseri Rektum Metastazı
    (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 2013-07-01) Uğurluer, Gamze; Arpacı, Taner; Çalıkuşu, Züleyha; Akbaş,Tuğana; Serin, Meltem
    ÖZET Prostat kanseri erkeklerde sık görülen ve metastaz yapma riski yüksek olan kanserlerden biridir ancak rektum metastazı nadirdir. 75 yaşında erkek hasta 2008 yılında metastatik prostat kanseri (multiple kemik metastazı) tanısı almış. 2012 yılında rektal kanama nedeniyle başvuran ve anemi tanısı konan hastanın kolonoskopisinde rektumda polipoid kitle lezyonu saptanmış. Biyopsi yapılmış ve metastatik prostat adenokarsinomu olarak raporlanmış. Kliniğimize rektal kanama şikayeti ile başvuran hastaya palyatif radyoterapi uygulandı.