Sayı 4

Permanent URI for this communityhttps://hdl.handle.net/11443/81

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Thumbnail Image
    Item
    The Importance of Radiological Findings in Disseminated (Rhinocerebral and Pulmonary) Invasive Fungal İnfection with Childhood Acute Lymphoblastic Leukemia: Case Report.
    (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 2016-04-01) Erbey, Fatih; Bayram, İbrahim; Akgül, Erol; Tanyeli, Atila
    ABSTRACT The diagnosis of invasive fungal infection (IFI) is particularly difficult in immunocompromised patients. Clinical and radiological findings supporting the diagnosis of IFI are very important. We presented a case report to emphazise the radiological findings of IFI as a diagnostic tool in an acute lymphoblastic leukemia (ALL) patient with rhinocerebral and pulmonary IFI.
  • Thumbnail Image
    Item
    Hastane Web Site Performanslarının Halkla İlişkiler ve Tanıtım Açısından İncelenmesi: Türkiye, Hindistan ve İrlanda Örnekleri
    (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, 2016-04-01) Özsarı, S. Haluk; Hoşgör, Haydar; Gündüz Hoşgör, Derya
    ÖZET Amaç: Bu çalışma farklı temel sağlık göstergelerine sahip olan Türkiye, Hindistan ve İrlanda’daki JCI akreditasyonu sertifikasına sahip olan hastanelerin kurumsal web sitelerinin halkla ilişkiler ve tanıtım konusundaki performanslarını değerlendirmek ve performanslarını ne düzeyde kullandıklarını kıyaslamak amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Çalışma, niteliksel araştırma yöntemlerinden olan içerik analizi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evrenini dünyadaki hastane programı bazında JCI akreditasyonuna sahip 500 hastane oluşturmaktadır. Bu kapsamda belirlenen evrenden yola çıkarak örneklem seçimine gidilmiş ve yargısal örnekleme yöntemi kullanılarak toplam 69 hastaneye ait web sitesi çalışma kapsamına alınmıştır. Verilerin toplanmasında Maifredi ve arkadaşları (2010) tarafından geliştirilmiş olan ölçek kullanılmıştır. Verilerin analizinde yüzdelik dağılımlar ve frekans hesaplamaları için SPSS 20.0 paket programından faydalanılmıştır. Bulgular: “Teknik hizmetler”, “hastane bilgisi ve hizmetleri”, “kabul ve sağlık hizmetleri”, “interaktif çevrimiçi hizmetler” ve “dış faaliyetler” olmak üzere beş farklı kategoride ele alınan hastanelerin, kurumsal web site performansları bakımından şu sırayı izledikleri saptanmıştır: İrlanda (61,8 puan), Türkiye (55,5 puan) ve Hindistan (49,5 puan). Sonuç: Çalışma kapsamında ele alınan ülkelerin temel sağlık göstergeleri bakımından izledikleri gelişmişlik düzeyleri sıralaması ile halkla ilişkiler ve tanıtım amacıyla kullandıkları kurumsal web sitelerinin performans düzeyleri sıralamasının aynı olduğu sonucuna varılmıştır. Bu bağlamda İrlanda’daki hastanelerinin web sitelerini etkili kullandıkları, Türkiye ve Hindistan’daki hastanelerin ise orta düzeyde etkili kullandıkları söylenebilir.